Web sitenizi yeni açmışsanız eğer, google’ın sitenizi daha çabuk indexlemeye başlaması için bu aracı kulanabilirsiniz. Kullanımı oldukça basittir ve tek seferlik kullanımı daha sağlıklıdır.
Buraya tıklayarak, google site ekleme adresine giriyorsunuz ve google talimatlarını sonra da yönergelerini dikkatlice okuyorsunuz. Size başvurunuz için google arama motoruna ekleme konusunda garanti verilmediğini, web adresini yazarken başına http:// koymanız gerektiğini, dilerseniz yorumlar kısmına siteniz hakkında özet bir bilgi yazabileceğinizi ancak bunun arama motoru sonuçlarını etkilemeyeceğini bilmelisiniz.
Sitenizi eklerken bilmeniz gereken, sadece ana sayfa linkini eklemenizdir. Daha sonrasında google botları sitenize gelerek alt sayfaların tamamını indexlemeye başlar. Alt sayfaların da manuel eklenmesi zaten google tarafında spam etkisi yaratabilir. Sitenizi 1 defa ekledikten sonra, sitenizde güncelleme yapsanız dahi tekrar sitenizi eklemenize gerek yoktur.
Faydasını tahmini kaç günde görürüm?
Ben webbulutu.net’i ekledikten sonra, 3 gün içerisinde site indexlenmeye başladı. Yani bir kaç gün beklemeniz yeterlidir.
Sitemin indexlendiğini nasıl anlarım?
Google’a girerek “site:siteadi.com” şeklinde arama yaparsanız eğer, sitenizin tüm indexleri ekrana dökülecektir. Eğer sonuç 0 ise, henüz indexleme gerçekleşmemiş demektir.
Sitemi eklemezsem yine de google indexler mi?
Tabiki de evet! 🙂 Siz google’dan kaçabileceğinizi mi sanıyorsunuz? her hangi bir sitede tek bir linkiniz dahi olsa google sizi ordan bularak indexlemeye başlar. belki de google, domain aldığınız firmalardan sizin adınıza oluşturulmuş “who is” kayıtlardan bile taramalar gerçekleştiriyor olabilir, neden olmasın. Site eklemek sadece google’ın işini kolaylaştırmak adına yapılan bir işlemdir.
Google’a site eklemek bu kadar basit fakat, önemli olan siteyi güncel tutmak ve insanlara yararlı bilgiler sunmaktır. Siz google yokmuş gibi web sitesini yayınlayıp, temiz özgün içeriklerle doldurursanız, google sizin sitenizi eklemenizi beklemeden kendisi indexlemeye başlayacaktır 🙂
Bir sonraki Seo derslerinde görüşmek üzere
Web bulutu.
Bir önceki yazımız olan Seo dersleri, ders 6 – Seo uyumlu makale yazımı nasıl olmalı? başlıklı makalemizde makale, makale de dikkat edilecekler ve seo makale hakkında bilgiler verilmektedir.