Web sitelerinde aşırıya kaçmadan fotoğraf,resim,icon kullanımı, kullanıcı deneyimi açısından oldukça önemli bir yer kaplıyor. Hem web sitesini tasarım açısından oldukça zengin gösteriyor, hem de kullanıcıların web sitesinde daha uzun süre gezinti yapmasını sağlıyor. Peki web sitelerine eklenen fotoğraf veya resimlerin arka plandaki kod yapısı seo açısından nasıl olmalıdır? Bu yazımda sizlere dikkat etmeniz gereken ufak detaylar sunacağım…
1: Eklenilen fotoğrafın kalitesine önem verilmeli, aynı zamanda da boyutunun oldukça düşük tutulması gerekir.
2: İmg etiketinin “title” , “alt” , “width” , “height” değerleri kesinlikle boş bırakılmamalıdır ve Css ile width/height özellikleri girmek yerine, html ile img tagına eklenmelidir.
3: Eklenen fotoğrafın genişlik ve yükseklikleri kod olarak yazılmış olsa bile, fotoğrafın da aynı ebatlarda olması daha iyi olacaktır.
4: Fotoğraf sunucuya yüklenmeden önce bilgisayarda adlandırılmalı ve türkçe karakter kullanmadan ad verilmelidir ki, fotoğraflarımız google’ın görsel servisinde de yerini alsın ve web sitemize oradan da ziyaretçi çekebilelim.
Örnek kullanım şekli ise şöyledir;
Bu 4 maddeyi doğru bir şekilde uygularsanız eğer, web sitenizin seo açısından daha da zenginleşmesini sağlayabilirsiniz..
Bir başka Seo dersinde görüşmek üzere 🙂
Web bulutu.
Bir önceki yazımız olan Seo dersleri, ders2 - Meta etiketlerine giriş. başlıklı makalemizde meta etiketleri, meta tag ve meta tag kullanım hakkında bilgiler verilmektedir.